Derfor møder forandringer modstand!

Derfor møder forandringer modstand!

Mange virksomheder oplever stor modstand hos deres medarbejdere, når der skal implementeres forandringer.

Forandring skaber nemt utryghed, og det kan bringe såvel medarbejdere som lederen ud i stress-situationer. Her handler det om, at man som leder har de nødvendige metoder og strategier til at styre forandringsprocesserne bedst muligt.

Forandringer har det med at blive stemplet som noget negativt, frem for at blive forbundet med noget naturligt, spændende og meningsfyldt. Forklaringen skal finde i vores biologiske udvikling og i måden vores hjerner filtrerer information på.

Det betyder dog ikke at forandringer er dømt til at fejle, langt fra. Om forandringer og forandringsprocesser møder medvind eller modvind, afhænger nemlig af måden vi anskuer forandringerne på, måden hvorpå vi omtaler dem samt hvordan vi vælger at reagere. Uanset om vi er ledere eller medarbejdere, er vores indstillinger til forandringer meget forskellige, og hvordan vi griber forandringen an gør hele forskellen mellem dundrende fiasko og succes.

 

Trine Egede

Leave a Reply